AVALA IZ 4 PRAVCA FOTO ALBUM

Sve slike sa akcije
Članarina za 2015

Č L A N A R I N A: Odlukom upravnog odbora iznos članarine za 2015 godinu je 700,00 dinara. Za mlađe od 18 godina članarina je 500,00 dinara
Plan za 2015

Plan akcija za 2015 je objavljen.
Rudnik

Prohladno, decembarsko jutro je obećavalo lep dan! Čisto, plavo nebo, bez ijednog oblačka! Posle tehničkih poteškoća vezanih za prevoz, kenuli smo put Rudnika sa 30 min zakašnjenja, u 7:30 kolona od 4 automobila (vozili su Milisav, Rade, Nikola i Milutin) je krenula za Aranđelovac da poveze naše prijatelje, planinare PD Bukulja. Želim da se zahvalim i prijateljima iz PK Jasenica (Ivana i Milutin) koji su pomogli svojim prevozom da nas bude u ovolikom broju! U Arandjelovcu su nam se pridruzili Ivanka, Jova, Žaklina, Srđan i Mikica. Prolaskom kroz sela Šatornja i Trešnjevica u 9h stigosmo u varošicu Rudnik (oko 600 m nad. vis.). Opremili smo i naučili dve nove planinarke (Anju i Natu) kako se stavljaju kamašne, pridružili su nam se i planinari PD Žeželj iz Kragujevca (Dule,Ivan,Žika,Tanja i Goran), a i naš domaćin Rista nas je čekao. Staza kojom smo krenuli je nazvana po njemu “Ristina staza”. Naš klub je predstavljalo 10 planinara: Rade, Branko, Milisav, Nikola, Suzana, Bugi, Jela, Marina, Sneža Š. i Dejan. I krete kolona od 25 članova šumovitim stazama Rudnika! Kako smo se približavali vrhu, visina snega je bila sve veća. Oko 10:30 smo napravili pauzu kod “Lovačkog doma” gde su nas lovci poslužili rakijom i vodom. Nastavili smo put uživajući u sunčanom vremenu i snegu. Oko 12:15 smo stigli na Cvijićev vrh (1132m, nekadašnji Veliki Šturac) i tu napravili pauzu za ručak. Posle kraće nizbrdice i ponovnog uspona stigosmo na Srednji Šturac(1113m). Sunce i količina snega su učinili svoje: počelo je sveopšte grudvanje, bacanje u sneg, cika, vriska i smeh! Našoj sreći nigde kraja!!! Posle slikanja krenusmo dalje i ubrzo se nadjosmo pored Malog Šturca (1058m), a onda Brankovim prečicama nizbrdo do planinarskog doma i naša staza od 14,5 km je završena oko 15h. Tako su svoje obaveze završili vodič Bugi i organizator Suzana. Druženje je nastavljeno u obližnjem kafiću uz kiflice, kolače, čaj, pivo, kafu..…..a planinari stigoše u Mladenovac oko 17:15h. Ovo je bila još jedna akcija u organizaciji PK GREBEN napravljena sa ciljem druženja, šetnje i uživanja u prirodi. Hvala svim učesnicima!!!

 Sve slike sa akcije
JEŠEVAC

Neplanirano i na brzinu odlučismo da se pridružimo akciji koju su organizovali PD Žeželj i PEK Gora u nedelju 7. decembra 2014.

Krenuli smo u 6:30 iz Mladenovca, a u selu Jablanica (632 m) bili smo u 8:00. Posle kratkog govora i dobrodošlice organizatora krenuli smo ka jednom od vrhova planine Ješevac – Trijeska 736mnv. Uspon je lagan, polako smo kružili do vrha. Trijeska je kupastog oblika, a vrh je šumovit tako da ne pruža pogled. Na vrhu se nalaze ostaci srednjevekovnog utvrđenja koje je zaraslo i tek se malo nazire.

Spustili smo se do prevoja. Plan je bio da se popenjemo i na Crni vrh (902m), ali zbog guste magle i strmog spusta koji bi nas čekao odustali smo od toga i produžili ka Boračkom kršu.

Šumskom stazom išli smo niz Boračku reku, a zatim krenuli da se penjemo ka vrhu Borački krš koji se nalazi na 515mnv. Planina Ješevac je vulkanskog porekla i to se najjasnije vidi na Boračkom kršu koji je prilično stenovit. Eruptivne stene se prilično izdvajaju od pitome doline u kojoj se nalaze. To je najzanimljiviji i najlepši deo ove staze. Nažalost, magla je sprečavala da vidimo svu lepotu koju pruza Borački krš. Da nas mrak ne bi stigao nismo se zadržavali na vrhu.
Krajnja tačka bio je parohijski dom u selu Borač (333 m). Tu nas je za ručak čekao odličan pasulj.

19km prešli smo svi: i Stanka i Milisav i Boki i Sneža i Suza i

Jelena Janoševi

Sve slike sa akcije
IZLOŽBA “KA VRHU”

Večeras u 19h u foajeu Bioskopa Mladenovac se otvara izložba fotografija “Ka Vrhu”. Na izložbi će biti prikazanoviše od 80  fotografija naših članova sa planinarskih tura na kojim su bili. Ovo je prva izložba koju organizuje PK Greben. Izložba će trajati do nedelje 07. decembra