Vesti

Ekspedicija “Akonkagva 2017” – Kamp Nido de Condores

0 563
image_pdfimage_print

06.februar 2017.

Javio nam se Dejan iz Argentine. Na žalost morao je odustati od daljeg uspona zbog groznice  i temperature. Dostigao je visinu od 5.550m. tj stigao je do kampa 2  Nido de Condores. Želimo mu brz oporavak. Nadamo se da ćemo dobiti informacije o ostalim članovima ekspedicije uskoro.

2.februar 2017.

KAMP NIDO DE CONDORES (kamp 2) Nova vest iz Argentine. Članovi ekspedicije su izneli stvari do Kampa 2 naziva Nido de Condores na 5.550m. gde su formirali kamp, i vratili se u Kamp 1 na spavanje. Sutra se sele u Kamp 2. Na sajtu PK “Greben” možete pratiti napredovanje ekspedicije “Akonkagva 2017.

01. februar 2017.

camp 1 canadaKAMP KANADA (kamp 1) Jutros smo dobili vest da ekspedicija teče po planu. Ekipa je iznela stvari na 5.050m. i formirala Kamp 1 na platou koji se zove Kamp Kanada. Potom su se vratili u Bazni kamp na noćenje. Sutra će izneti opremu za naredne kampove do kampa 1 i tu ostati na spavanju.  Na sajtu PK “Greben” možete pratiti napredovanje ekspedicije “Akonkagva 2017”.

 

 

 

 

 

31.01. 2017.
akonkagvaNormal_route_climbing_aconcaguaDejan Milojević, planinar našeg kluba učestvuje na ekspediciji “Akonkagva 2017” u organizaciji PK “Predejane”.  U periodu 23. januar – 15. februar 2017. god. petočlana ekipa iz Srbije i Makedonije će pokušati da popne Akonkagvu (6.962m.) najviši vrh planinskog masiva Andi. Vrh se nalazi u Argentini i to je najviši vrh Južne Amerike. Pored Dejana na ekspediciji učestvuju i Zoran Pavlović (vodič), Novak Spasić, Zlatko Jakjovski i Ljupčo Gorgiev.  Na put su krenuli pre sedam dana, a u nedelju su stigli u bazni kamp Plaza de Mulas na 4.370m. U narednih 8 dana će izvoditi aklimatizacione uspone, i postavljati šatore u kampovima 1, 2 i 3.  Na završni uspon na vrh bi trebalo da krenu izmedju 7 i 8 februara. Poslednja vest od njih je da su se posle prvog aklimatizacionog uspona vratili u bazni kamp i da se svi dobro osećaju. Nadamo se da će uspeti da nam se jave sa novim vestima uskoro.

 

 

 

 

Related Posts

ULOGUJTE SE

Prijavite se za E-mail vesti

Budite u kontaktu sa najnovijim dešavanjima u klubu. Najave akcija, bitna dešavanja, izveštaji sa održanih akcija na vašoj E-mail adresi