Pešačenje, Planinarenje

10.02.1019. Homoljske planine – Ježevac (675m.)

Off 59
Map Unavailable

Datum/Vreme
Datum - 10/02
06:00 - 20:00

Broj slobodnih mesta
0

Lokacija
Jezevac

Kategorija


Homoljske planine se nalaze u istočnoj Srbiji i pripadaju Karpatsko-balkanskoj grupi planina. Prosečna visina je oko 900 metara, a najviša tačka iznosi 962 metra. Planine su bogate gustom šumom i mnogim rečnim izvorima, koji se spuštaju sa padina, a kako je stena krečnjačkog porekla  Homolje obiluje pećinama i vodopadima.

PLAN AKCIJE:
Polazak ispred zgrade SO Mladenovac u nedelju, 10.februara 2019. godine u 6h  (doći 15 minuta ranije).
Vožnja do Petrovca na Mlavi, gde ćemo napraviti pauzu za kafu. Nakon pauze nastavljamo put ka manastiru Gornjak, odakle krećemo na stazu. Ka vrhu Ježevac (675 m.) nastavljamo južnom stranom, kroz prelepu bukovu šumu. Staza nije zahtevna ni tehnički ni kondiciono i pogodna je i za učesnike koji su u slabijoj formi. U povratku je planirana poseta banji Ždrelo, gde ćemo se opustiti u termalnim bazenima ili u restoranu (ko ne planira kupanje u bazenima). U dogovoreno vreme krećemo ka Mladenovcu. Očekivano vreme povratka je u kasnim popodnevnim ili ranim večernjim časovima.
CENA: 1.000,00 dinara. Cena je podložna promeni u zavisnosti od broja učesnika.
PRIJAVE: Kod organizatora (Miloš Jeremić, 064 177 62 53) ili na sastancima kluba sredom, najkasnije do ponedeljka, 04. februara 2019. godine.
POTREBNA DOKUMENTACIJA: planinarska kartica sa važećom članarinom za 2019. godinu,
zdravstvena knjižica
HRANA: iz ranca
OPREMA: Odeća i obuća prilagođena zimskom usponu , čeona lampa, opciono – kupaći kostim, peškiri, papuče za boravak u banji Ždrelo
NAPOMENA: Organizator zadržava pravo izmene plana, odlaganja ili otkazivanja akcije u slučaju loših vremenskih prilika i nepredviđenih okolnosti. Svi učesnici treba da su dobrog zdravlja, da budu psihofizički spremni na promenu i improvizaciju na terenu. Svi planinari na akciju polaze dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti PSS-a.

ULOGUJTE SE

Prijavite se za E-mail vesti

Budite u kontaktu sa najnovijim dešavanjima u klubu. Najave akcija, bitna dešavanja, izveštaji sa održanih akcija na vašoj E-mail adresi