via ferrata

15-16.06.2019. White wolf ferate – Rumunija

Off 121
Map Unavailable

Datum/Vreme
Datum - 15/06 - 16/06
06:00 - 21:00

Kategorija


Avantura se nastavlja!

Idemo na ferate White Wolf kluba u Rumuniju! Mala klisura pored mesta Baia de Fier u Rumuniji je pravi raj za ferataše. Deset ferata težine od B do E će biti po ukusu svih ljubitelja stene. Pristup na 5 minuta od parkinga, silazak na 10 minuta šumskom stazicom, smeštaj na 10 minuta hoda od prvih ferata, male pećine, viseći mostovi, atraktivne staze i ferate… će vam učiniti ovu akciju nezaboravnom!  U zavisnosti od kvaliteta grupe popećemo barem 6 via ferata, a koje ćemo penjati ćemo se dogovoriti po formiranju grupe. Via ferrate Creasta Pesterii, Marea Crapatura, Loreley i Spirala Mici su težine B i svako ih može popeti. Pantera Roz (Pink Panter) Saritoarea Ursului (skok medveda) su težine C, dve Spirale – srednja i velika (Spirala Mare, Spirala Medie) kao i Amfiteatar zmaja (Amfiteatrul Zmeilor) su prava poslastica – kombinacija horizontalnih i vertikalnih ferata težine D, dok je Laura za one najizdržljivije sa ocenom E.

PLAN AKCIJE –   Subota 15.06. 2019. Polazak na akciju iz Beograda, Savske ulice – gl. železnička stanica kod plavog voza u 6h. Vožnja do mesta Baia de Fier đerdapskom magistralom sa usputnim pauzama kod golubačke tvrjdave i Kazana.  Dolazak u mesto oko podneva, smeštaj i odlazak na ferate. Feratiranje do kasnih večernjih časova. Nedelja, 16.6.2019. napuštanje smeštaja, uspon dogovoronim feratama i polazak za Beograd oko 14h. Povratak u Beograd u večernjim časovima sa usputnim pauzama.

ISHRANA – u sopstvenoj režiji (tkzv – iz ranca)

DOKUMENTA – planinarska knjižica sa plaćenom članarinom za 2019.god, pasoš, putno zdravstveno osiguranje

OPREMA – obavezna via ferata oprema (šlem, ferata set, pojas, rukavice, naočare za sunce). Odeća i obuća mora biti prilagodjena vremenskim uslovima za prolećne uspone.

PRIJAVE – Miroslav Čolić/planinski vodič opremnjenih penjačkih puteva br. značke MB655/ 064 4211 441. Rok za prijavu je  9 jun.

CENA – 65€ (bez opreme). U koliko je potrebno klub vam može obezbediti svu opremu.

NAPOMENA – Organizator zadržava pravo izmene plana, odlaganja ili otkazivanja akcije u slučaju loših vremenskih prilika i nepredviđenih okolnosti. Svi učesnici treba da su dobrog zdravlja, da budu psihofizički spremni na promenu i improvizaciju na terenu. Svi planinari na akciju polaze dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti PSS-a. U slučaju odustajanja od akcije morate naći zamenu. Akontacija se ne vraća.

ULOGUJTE SE

Prijavite se za E-mail vesti

Budite u kontaktu sa najnovijim dešavanjima u klubu. Najave akcija, bitna dešavanja, izveštaji sa održanih akcija na vašoj E-mail adresi