Planinarenje, via ferrata

Berim (1731m.) Via Ferrata i Rogozna (1282m.)

Off 113

Datum/Vreme
Datum - 16/06 - 17/06
05:30 - 21:00

Broj slobodnih mesta
0

Lokacija
Mokra gora

Kategorija


Ako volite avanturu ovo je prava akcija za vas!

Via Ferata (gvozdeni put)  je obezbeđena planinska staza kroz teško pristupačne stenovite terene, opremljena nogostupima, čeličnim sajlama, gvozdenim klinovima i lestvicama, koje su pričvršćene uz stenu. Na via ferati planinari koriste tehničke komplete za osiguranje prilikom kretanja. Za korišćenje via ferate učesnici moraju biti fizički i psihički pripremljeni.

Via Ferata Berim se sastoji iz dva dela.  Visinska razlika na prvoj deonici je 160m. Od prilazne staze penje se vertikalnom liticom u dužini od 80m do pećine. Na samoj litici u pećini se nalazi klupa sa koje se pruža neverovatan pogled. Via Ferata dalje nastavlja kroz pećinu (30m vertikale) i nakon pećine još 50m vertikale do visine prvog vrha na Berimu. Sa prvog vrha postoji mogućnost silaska do baznog kampa, ili nastavak penjanja na drugi vrh. Visinska razlika između prvog i drugog vrha iznosi 60m i penjanje uključuje vertikalne i horizontalne deonice, sa atraktivnim pogledom na sela Ibarskog Kolašina. Sa drugog vrha se vidi i jezero Gazivode.

Subota, 16. jun: Polazak ispred opštine u 5:30, putovanje do Zubinog potoka. Smeštaj u studentskom domu, pakovanje stvari i polazak na uspon na Bubski šiljak (1282m.) koji je jedan od vrhova Rogozne. Dužina staze je oko 10km. Povratak u dom, odmor, pa uspon na brdo Gradina do čijeg vrha vodi 600 stepenilka. Večera, noćenje.

Nedelja 17. jun: Buđenje u 6:00, doručak, pakovanje stvari, od 7:00 odlazak na Via Feratu Berim, zaduživanje opreme i uspon.  Staza je dužine 4km. Po završetku uspona povratak u smeštaj po stvari i putovanje za Mladenovac

Cena ovog zadovoljstva je 2600 din. i 20€ ( na bazi od 20 učesnika). U cenu su uračunati prevoz, jedno noćenje, iznajmljivanje ferrata kompleta i upotreba ferate. Pri prijavi obavezna je akontacija od 2000 din. U slučaju odustajanja od akcije naći zamenu jer se akontacija ne vraća.

Prijava za akciju je  kod organizatora Branka Markovića (064 19 837 19). Rok za prijavu je 6. jun.

Organizator zadržava pravo promene plana u slučaju izmene uslova na terenu.

ULOGUJTE SE

Prijavite se za E-mail vesti

Budite u kontaktu sa najnovijim dešavanjima u klubu. Najave akcija, bitna dešavanja, izveštaji sa održanih akcija na vašoj E-mail adresi