Planinarenje, Visokogorstvo

Durmitor – Crvena greda (2200m.), Bobotov kuk (2523m.) i Čvorov bogaz (2152m.)

Off 127
Durmitor

Datum/Vreme
Datum - 14/09 - 16/09
21:00 - 04:00

Broj slobodnih mesta
0

Lokacija
Bobotov kuk

Kategorija


Datum:  14.-16. septembar 2018.

Lokacija: Durmitor

PLAN AKCIJE

Petak: 14.09.   Polazak u 21:00h ispred opštine Mladenovac. Vozimo se za Žabljak uz usputna zaustavljanja za odmor.

Subota: 15.09.  Smeštamo se u kamp Mlinski Potok u neposrednoj blizini Crnog Jezera. Mogućnost smeštanja u šatore ili apartmane. Nakon odmora od puta krećemo u laganu šetnju. Obilazimo Zminje Jezero, Jablan Jezero i penjemo se na Crvenu Gredu (2200mnv). Povratak u kamp i odmor.

Nedelja: 16.09.  Buđenje u 5:00 i polazak ka Sjedlu. Odatle krećemo na uspon na Bobotov Kuk, od Bobota idemo ka Ledenoj Pećini, pa ka Lokvicama. Iz Lokvica penjemo Čvorov Bogaz (ko želi može da ostane u Lokvicama da odmara).  Nakon silaska sa Čvorovog Bogaza idemo ka Crnom Jezeru odajle se vraćamo nazad u kamp.  Nakon odmora i večere polazimo nazad ka Mladenovcu.

Ponedeljak 17.09. U ranim jutarnjim časovima stižemo u Mladenovac.

ISHRANA : Hrana iz ranca.

OPREMA : Standardna planinarska oprema za visokogorske planinarske akcije.

SMEŠTAJ : Jedno noćenje u kampu Mlinski Potok. Mogućnost noćenja u šatoru ili apartmanu.

DOKUMENTA : Planinarska kartica sa plaćenom članarinom za 2018, lična karta. Preporuka je da učesnici samostalno obezbede međunarodno putno osiguranje.

CENA : Oko 50€.

PRIJAVE : Isključivo na tel: 0641776253  Miloš, uz obaveznu akontaciju u iznosu od 30€ . Drugi deo uplate izvršiće se na dan polaska.

NAPOMENA : Na planinarskim akcijama svako učestvuje na sopstvenu odgovornost i dužan je da se ponaša u skladu sa normama i pravilima ponašanja PSS. Nikada ne ići ispred vodiča i nikada se ne odvajati od grupe. Predviđeni plan i satnica su okvirni i organizator ih, po svojoj proceni, može korigovati u zavisnosti od vremenskih prilika i drugih nepredviđenih okolnosti.

ULOGUJTE SE

Prijavite se za E-mail vesti

Budite u kontaktu sa najnovijim dešavanjima u klubu. Najave akcija, bitna dešavanja, izveštaji sa održanih akcija na vašoj E-mail adresi