Pešačenje, Planinarenje

Golija – Jankov kamen (1833m.)

Off 217

Datum/Vreme
Datum - 19/08
04:30 - 21:00

Broj slobodnih mesta
0

Lokacija
Jankov Kamen

Kategorija


Golija je jedna od najlepših i šumama najbogatijih planina u Srbiji. Zauzima oblik potkovice i prostire se izmedju Ibra, Moravice, Peštera i Radočela. Najviši vrh Golije je Jankov kamen (1833 m ).
Polazak u 4.30h ispred SO Mladenovac. Uz kraće pauze po potrebi, putujemo ka Ivanjici, odakle se odvajamo ka polaznoj tački našeg uspona ka Jankovom kamenu- motelu “Golijska reka” . Staza nije naročito zahtevna kako kondiciono, tako ni tehnički. Uz uživanje u šetnji po predivnoj prirodi dolazimo do najvišeg vrha Golije- Jankovog kamena, gde ćemo napraviti pauzu za odmor i zajedničko fortografisanje. Po silasku sa vrha planirano je vreme za osveženje na lokaciji po zajedničkom izboru i povratak u Mladenovac očekuje se u večernjim časovima. Cena akcije – 1700 dinara na bazi 8 učesnika. U zavisnosti od broja prijavljenih moguća je korekcija cene.
Napomena: Organizator zadržava pravo izmene plana, odlaganja ili otkazivanja akcije u slučaju loših vremenskih uslova i napredviđenih okolnosti. Svi učesnici na akciju polaze dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti PSS-a. Poneti dovoljnu količinu hrane i vode, adekvatnu opremu i važeću planinarsku člansku karticu sa markicom za 2018.godinu.
Prijave kod organizatora (Angelina, 0605057626) najkasnije do 15.08.2018.godine.

ULOGUJTE SE

Prijavite se za E-mail vesti

Budite u kontaktu sa najnovijim dešavanjima u klubu. Najave akcija, bitna dešavanja, izveštaji sa održanih akcija na vašoj E-mail adresi