Planinarenje

Greben na Ceru

Off 57

Datum/Vreme
Datum - 11/02
06:00 - 21:00

Broj slobodnih mesta
0

Lokacija
cer

Kategorija


Planina Cer se nalazi u severozapadnom delu Srbije. Od Beograda je udaljena 110 km, od Šapca 35 km, a od Loznice 25 km. Pruža se u pravcu severozapad – jugoistok. Visoka je 687m, ali vrh je, poput našeg Kosmaja, nedostupan iz istog razloga.
Iako je najpoznatija po Cerskoj bitci, tu su i Trojanov i Kosanin grad, kao i prelep pogled na Vojvođansku ravnicu.

Polazak: u 6:00 h, ispred zgrade Opštine Mladenovac.
Putujemo preko Aranđelovca i Lazarevca do sela Miloševac, odakle polazimo pešice prema Trojanovom gradu. Od Trojanovog grada nastavljamo grebenom do planinarskog doma “Ruža Todorova” gde ćemo moći da popijemo čaj/kafu. Odatle sledi spust ka manastiru Radovašnica, gde nas čeka naše vozilo.
Staza je duga 16 km, sa 690 m uspona (posle Lipove vode je samo lagani spust makadamom/kolskim putem/stazom).
Budući da čitava Mačva i deo Srema leže na termalnim vodama temperature preko 70 stepeni Celzijusa, nakon posete manastiru, upućujemo se ka Bogatiću na „Termalnu rivijeru“! Ulaz na Termalnu rivijeru se plaća 500 dinara i ulaz na bazene nije obavezan. Ponesite kupaći, papuče i peškir, a fen za kosu već ima tamo.

Oprema: Standardna planinarska za zimske uslove. Poneti planinarsku knjižicu, sa plaćenom članarinom za 2018. godinu, zdravstvenu knjižicu i ličnu kartu.
Svi učesnici akcije idu na sopstvenu odgovornost, u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti PSS-a. U slučaju nepredviđenih okolnosti organizator zadržava pravo promene programa.
Hrana: Iz ranca, a u restoranu je moguće i jesti, ko bude želeo.
Cena: 1100 dinara za 14 učesnika, 1000 dinara za 20 učesnika.
Akontacija: 500 dinara.
Prijave: kod organizatora (Miloš Jeremić, +381 64 177 62 53)

ULOGUJTE SE

Prijavite se za E-mail vesti

Budite u kontaktu sa najnovijim dešavanjima u klubu. Najave akcija, bitna dešavanja, izveštaji sa održanih akcija na vašoj E-mail adresi