via ferrata, Visokogorstvo

Julijski alpi – Triglav (2864m.), Tominškova pot – Via Ferrata Tim

Off 72
Map Unavailable

Datum/Vreme
Datum - 28/06 - 30/06
07:00 - 23:00

Kategorija


Triglav je najviši vrh Julskih Alpa, visok 2864 m.n.v, a ujedno i najviši  vrh Slovenije, i najviši vrh na prostorima  nekadašnje Jugoslavije. Triglav važi kao simbol Slovenije, jer se nalazi na slovenačkom grbu i zastavi. Prvi uspon na Triglav se desio 26.avgusta 1778, a ostvario ga je Žiga Zois. Triglav je odlično mesto za klasično i sportsko penjanje, treking i naravno čuvene via ferrate. Ovog puta smo se odlučili da na najviši vrh Triglava izađemo u dve grupe, grupa A ide via feratom a grupa B via normale.

PLAN  AKCIJE
-petak 28.06.2019.
Polazak za Sloveniju 7:00 h iz Savske ulice (glav.železnička stanica kod plavog voza). Dolazak u Mojstranu oko 14:00 h. Smeštamo se u Hostel i pravimo kratku pauzu. Posle pauze grupa A ide na ferratu “Aljaževa pot”(ocena ferrate-B, duž. 300 m) kao malo zagrevanje za Triglav. A grupa B ima dve opcije: 1.razgledanje Mojstrane ili 2.pešačenje do vrha Grančišče (844m.) lagana tura. Uveče druženje i priprema za sutrašnji dan.
-subota 29.06.2019.
U 8:00 h napuštanje hostela. Grupa A ide ka Aljaževom domu a grupa B ka dolini Krme. Obe grupe se sastaju u Kredarici. Noćenje.
 Grupa A ide “Tominškovu pot”. Dužina staze 6 km. Uspona 1702 m. Vreme prolaska 6 s.
 Grupa B ide “Dolinom Krme”. Dužina staze oko 8 km. Uspona 1665 m. Vreme prolaska 5 do 6 s.
-nedelja 30.06.2019.
polazak na završni uspon u 8h. Obe grupe izlaze zajedno na vrh. Dužina staze u jednom pravcu 1.5 km, uspona 350 m, isto toliko i silaska. Po povratku sa vrha pravimo malu pauzu u Kredarici, a onda svi zajedno silazimo preko doline Krme do prevoza. Povratak za Beograd u večernjim satima.
DOKUMENTA: Važeća dokumenta: pasoš, zdravstvena i planinarska knjižica overena za tekuću godinu, međunarodno putno osiguranje.
OPREMA: Neophodna tehnička oprema koja je obezbeđena od strane organizatora, duboke cipele, vetrovka, štapovi, rukavice bez prstiju, čeona lampa i papuče obavezne za dom.
ISHRANA: Iz ranca. Poneti samo neophodnu hranu za tri dana. Postoji mogućnost ishrane u domovima. Na stazu poneti minimum 3L vode.
CENA:  USKORO
iznos je moguće uplaćivati u ratama po ličnom planu najkasnije do 15 juna. U slučaju otkaza akontacija se ne vraća. Potrebno je naći zamenu.Cenom je obuhvaćeno – Prevoz kombijem Beograd-Slovenija-Beograd.Putarine, troškovi parkinga i ulaznice za kombi u Park prirode. Troškovi organizacije i vođenje akcije. Troškovi noćenja sa boravišnim taksama. Tehnička oprema za uspon grupe A feratom (šlem,pojas,ferrata set, 1.karabiner). Cenom nije obuhvaćeno – Putno zdrastveno osiguranje, posteljina (preporuka poneti vreću, ko ima), lična oprema.
Prijave i informacije kod organizatora i vođe akcije:
Miroslav Čolić +38164211441
Aleksandar Bujagić +381628981690

ULOGUJTE SE

Prijavite se za E-mail vesti

Budite u kontaktu sa najnovijim dešavanjima u klubu. Najave akcija, bitna dešavanja, izveštaji sa održanih akcija na vašoj E-mail adresi