Pešačenje

07.04.2019. Kanjon Nere – Rumunija

Off 237
Map Unavailable

Datum/Vreme
Datum - 07/04
06:00 - 23:00

Kategorija


PK Greben organizuje jednodnevnu akciju u Kanjon Nere i vodopad Beušnica. Oni se nalaze se u Rumuniji i vrlo su atraktivna destinacija. Put do Nere vodi preko Kovina i Bele Crkve, do graničnog prelaza Kaluđerovo, pa kroz Rumuniju preko oravice do sela Potok.

PLAN AKCIJE –   Polazak u nedelju 7.aprila 6h ispred opštine Mladenovac. Dužina staze je 22km. sa malom visinskom razlikom. Pešačenje počinje od sela Potok, pa preko pašnjaka i livada kroz slikovite predele jugozapadne Rumunije, a zatim duž šumovitih obala reke Beu, desne pritoke Nere. Obići ćemo dva izuzetna vodopada ( Beušnica i La Vaioaga) i nekoliko kaskada, kao i vrlo neobično vrelo po imenu Begovo oko. Povratak za Mladenovac kasno uveče.

ISHRANA – Hrana iz ranca

DOKUMENTA – planinarska knjižica sa plaćenom članarinom za 2019.god. PASOŠ, i zdravstveno putno osiguranje

CENA – 1600din.

PRIJAVE – na sastancima kluba, svake srede od 20:00h ili na tel:  0642891706 (Bojana) uz obaveznu akontaciju u iznosu od 1000 din. Rok za prijavu je petak,29.3.2019.

OPREMA: Odeća i obuća prilagođena vremenskim uslovima 

NAPOMENA : Organizator zadržava pravo izmene plana, odlaganja ili otkazivanja akcije u slučaju loših vremenskih prilika i nepredviđenih okolnosti. Svi učesnici treba da su dobrog zdravlja, da budu psihofizički spremni na promenu i improvizaciju na terenu. Svi planinari na akciju polaze dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti PSS-a.

 

 

ULOGUJTE SE

Prijavite se za E-mail vesti

Budite u kontaktu sa najnovijim dešavanjima u klubu. Najave akcija, bitna dešavanja, izveštaji sa održanih akcija na vašoj E-mail adresi