Pešačenje, Planinarenje

Radočelo (1643m.) i manastir Studenica

Off 200
Loading Map....

Datum/Vreme
Datum - 01/04
04:45 - 21:00

Broj slobodnih mesta
0

Lokacija
Studenica

Kategorija


Planina Radočelo se nalazi između Raške,Ivanjice i Kraljeva.Zajedno sa Golijom i jednim delom Čemrena stavljena je pod zaš&tu države kao Park prirode Golija-Studenica,koji je svrstan u prvu
kategoriju zaštite kao prirodno dobro od izuzetnog značaja. Najviši vrh planine je Krivača 1643m. Pretežno je obrasla stoletnom četinarskom šumom i livadama izuzetne lepote. Blagotvorni vazduh, mir i čistoća prirode kroz koju ćemo prolazi& doprineće potpunom okrepljenju organizma.
Krajem XII veka,podno Radočela, Sefan Nemanja gradi manastir Studenicu. Manastir kasnije, pod Savinim starateljstvom postaje kulturni, duhovni i medicinski centar srednjovekovne Srbije. Uspon počinje u selu Rudno. Skoro sve vreme ćemo se kretati kroz šumovit predeo po blagom usponu, tek pred vrh je potrebno uložiti veći napor. Posle kraćeg zadržavanja na vrhu, spuštamo se ka manastiru Studenica, gde je i kraj staze. Staza je srednje težine, duga oko 22km. Na stazi pre vrha postoji izvor vode.
Vreme polaska je u 4,45h sa parkinga Opštine Mladenovac.
Cena je 1.700 din. Akontacija 1.000 din. Rok za prijavljivanje je 25.mart kod Rokija 062572881, ili na sastancima kluba sredom u 20h.
Poneti planinarsku opremu u skladu sa vremenskim uslovima, hranu i vodu. Svi učesnici akcije idu na sopstvenu odgovornost, u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti PSS-a. U slučaju nepredviđenih okolnosti organizator zadržava pravo promene programa.

ULOGUJTE SE

Prijavite se za E-mail vesti

Budite u kontaktu sa najnovijim dešavanjima u klubu. Najave akcija, bitna dešavanja, izveštaji sa održanih akcija na vašoj E-mail adresi