Planinarenje

RTANJ 32. Božićni uspon

Off 161
Božićni uspon na Rtanj
Loading Map....

Datum/Vreme
Datum - 09/01
06:00 - 20:00

Broj slobodnih mesta
8

Lokacija
Rtanj

Kategorija


32. Bozicni uspon na Rtanj

 

Sada već i tradicionalno naš klub učestvuje na Božićnom usponu na Rtanj. Do vrha Šiljka (1565 m.) se može doći iz dva pravca, severnim (težim) i južnim (lakšim). Na akciju se krece 9. januara u 6h sa platoa ispred Opštine Mladenovac.

Sa sobom poneti garderobu prilagođenu vremenskim uslovima za taj dan. Način odevanja slojevit. Poželjno je imati zimsku jaknu, neromočivu obuću koja ne kliza, kabanicu, kamašne, štapove, toplu kapu, rukavice, naočare, planinarsku knjižicu, ličnu kartu, zdravstvenu knjižicu, dovoljno hrane i vode. Hrana je iz ranca( izgleda da neće biti organizovanog ručka posle akcije), vode minimum 3l jer na stazi ne postoji mogućnost dopune. Toplog čaja ce biti na stazi. Planinari koji žele na ovaj uspon bi trebalo da budu dobroj kondiciji. Visinska razlika koju ćemo preci je 1000-1200m. Bez brige Rtanj svojim fascinantnim oblikom daje neku ekstra enegriju da se dođe do vrha i uveri da je ovo iskustvo nesvakidašnje.

Cena akcije je 1600 dinara rađena na bazi 8 planinara, cena se smanjuje povećanjem prijava

planinara. Prijave na sastancima kluba sredom, na sajtu ili na telefon 0665099831 kod otganizatora Roberta, najkasnije do 5. januara. Akontacija 1000 din. Sa prijavom naglasiti željenu stranu uspona!

Rezervišite mesto

Rezervisanje mesta za ovu akciju je završeno.

ULOGUJTE SE

Prijavite se za E-mail vesti

Budite u kontaktu sa najnovijim dešavanjima u klubu. Najave akcija, bitna dešavanja, izveštaji sa održanih akcija na vašoj E-mail adresi