Pešačenje, Planinarenje

Stazama Kolubarske bitke

Off 158

Datum/Vreme
Datum - 25/11
06:30 - 19:30

Broj slobodnih mesta
0

Lokacija
Manastir Ćelije

Kategorija


Poštovani planinari PK GREBENA

Planinarsko-smučarsko društvo “Ćira,, iz Lajkovca poziva nas na republičku akciju:
STAZAMA KOLUBARSKE BITKE

Akcija će se izvesti 25.novembra (NEDELjA) 2018. godine, po sledećem planu:

6:30 – Polazak iz Mladenovca. Doći 15 min ranije ispred opštine

08-09 – Skup i prijave učesnika.

09:00 – Otvaranje akcije.

09-15 – Pešačka tura na stazi: od Lajkovca (120m)- ,,Markovića put” – spomenik Dimitriju Tucoviću na Vrapče brdu – lovačka kućica – Čovka (272m) – spomen kosturnica i manastir Ćelije (139m) – spomenik Dimitriju Tucoviću na Vrapče brdu – ,,Markovića put” – Lajkovc

16:00 – Povratak u Lajkovac.

16:30 – Ručak uz dodele  zahvalnica i prigodan program.

18:00 – Povratak za Mladenovac.

STAZA:
Dužina staze je 16 km i spada u kategoriju lakih staza. Voda na stazi: ,,Vreline” i kod manastira. U manastiru biće ukratko o istoriji kraja i učešću naših predaka u Prvom svetskom ratu. U manastiru će učesnici biti posluženi čajem.

PREPORUKE:
– Oprema odgovarajuća za jednodnevnu akciju, nepromočiva obuća i odeća zbog moguće kiše (opremu prilagoditi vremenskim uslovima).
– Ručak po završetku akcije je u hotelu ,,Lajkovac” (cena ručka je 200 din, pasulj, salata, hleb). Pribor za ručavanje je obezbeđen.
– Obavezno poneti planinarsku i zdrastvenu knjižicu.

PRIJAVE:
Isključivo na tel:062/8981690 Bugi. Cena akcije: 1200 din. Uplatu izvršiti na dan prijavljivanja. U cenu je uračunat i ručak.

– Naši stari, vaši i naši dedovi i pradedovi, tržili su samo jedno od nas – NEMOJTE NAS ZABORAVITI stoga  vas pozivamo da zajedno ispoštujemo želju naših predaka.

NAPOMENA:
Na planinarskim akcijama svako učestvuje na sopstvenu odgovornost i dužan je da se ponaša u skladu sa normama i pravilima ponašanja PSS. Nikada ne ići ispred vodiča i nikada se ne odvajati od grupe.

ULOGUJTE SE

Prijavite se za E-mail vesti

Budite u kontaktu sa najnovijim dešavanjima u klubu. Najave akcija, bitna dešavanja, izveštaji sa održanih akcija na vašoj E-mail adresi