Pešačenje, Planinarenje

Stazom Kolubarske bitke – Varovnice

Off 99
Loading Map....

Datum/Vreme
Datum - 10/12
09:00 - 14:00

Broj slobodnih mesta
0

Lokacija
brdo Varovnice

Kategorija


Pozne jeseni davne 1914. godine u zemlji Srbiji vodila se velika borba. Od Užica do Mladenovca (Šepšina)  besnela je čuvena Kolubarska bitka. U periodu 6-10. decembra na delu fronta od Kosmaja do brda Varovnice trajale su  krvave borbe. Naši preci su izdržali silovit napad brojnije i bolje naoružane Austrougarske vojske na desnom krilu fronta i time omogućile kontranapad Prve srpske armije na levom krilu.

Njima u čast, svake godine PK “Greben” u tom terminu organizuje akciju uspona na Varovnice. Varovnice (400mnv.) su brdo između Selo Mladenovca i Šepšina.

Ove godine okupljanje je 10. decembra u 9:00h kod crkve Rajkovcu, odakle je i mesto polaska. Duzina staze je oko 10km. Staza nije zahtevna i mogu je proći ljudi sa slabijom fizičkom kondicijom.  Odeća i obuća treba biti prilagodjena vremenskim uslovima. Podjite sa nama  u laganu šetnju, da se druzimo, uživamo u prirodi i odamo počast vojnicima poginulim u bitci.                  Informacije o akciji na tel.0638234802 (Romana), ili na sastancima u prostorijama kluba sredom u 20h. (Radniči univerzitet, Kralja Petra I 175, poslednji sprat).

ULOGUJTE SE

Prijavite se za E-mail vesti

Budite u kontaktu sa najnovijim dešavanjima u klubu. Najave akcija, bitna dešavanja, izveštaji sa održanih akcija na vašoj E-mail adresi