Pešačenje, Planinarenje

ŠTUBEJ-HOMOLJE

Off 160
Sumorovac
Loading Map....

Datum/Vreme
Datum - 07/02
06:00 - 21:00

Broj slobodnih mesta
9

Lokacija
Štubej

Kategorija


Štubej, 07.02.2016.

 

Ne mogu zamisliti bolje iskorišćen dan od onog gde se ukrsti planinarenje i kupanje u banji. Takvo kalemljenje dve aktivnosti biće u nedelju, 07.02.2016.

Krećemo u 6 sati ispred opštine Mladenovac. Idemo preko Petrovca na Mlavi do sela Vitovnica.

Staza kreće od istoimenog manastira – Vitovnica. Ovaj manastir nalazi se na uzvišenom platou na obali reke Vitovnice, a između dva brda (Faca i Urlaja) i vrha Sumorovac. Ne može se sa sigurnošću reći kada je izgrađen manastir, ali je sigurno da je posle Trške crkve najstarija crkva u Braničevskoj eparhiji. Verovatno je iz trinaestog veka i važan je između ostalog i zbog toga što je u njemu sahranjen otac Tadej.

 Odmah pri polasku čeka nas uspon, ne preterano težak, ali konstantan. Ukupna visinska razlika biće 800m, a dužina staze 16km. Najviši homoljski vrh, Štubej, nalazi se na 940mnv. Sa vrha se lepo vidi Beljanica. Nakon kratkog predaha, krećemo polako da se spuštamo ka selu Plavčevo. U selu Plavčevo idemo na tradicionalni homoljski ručak (predjelo – sir, proja, kačamak, gulaš, kupus salata). Cena pića biće pristojna (pivo 80din, sokovi 50din).

Nakon ručka polazak ka banji Ždrelo. Po želji, neki će uživati u toploj vodi, a neko u restoranu kraj ognjišta.Nakon dva sata u banji, krećemo za Mladenovac gde je očekivano vreme dolaska oko 21 sat.

Cena prevoza je 1500 dinara (u cenu je uračunat i ručak). Cena je na bazi 18-oro prijavljenih.

Cena grupne karte za bazen je 300 dinara. Molim da se, prilikom prijavljivanja za akciju,  izjasnite da li idete na bazen ili ne. Opremu prilagodite vremenskim prilikama. Ponesite dovoljno vode. U slučaju lošijih vremenskih prilika izmenićemo stazu.

Za ovaj planinarski hedonizam prijave traju do 01-og februara kod organizatora Jelene (064 3232300), na sastancima kluba ili na sajtu.

 

Rezervišite mesto

Rezervisanje mesta za ovu akciju je završeno.

ULOGUJTE SE

Prijavite se za E-mail vesti

Budite u kontaktu sa najnovijim dešavanjima u klubu. Najave akcija, bitna dešavanja, izveštaji sa održanih akcija na vašoj E-mail adresi