Pešačenje, Planinarenje

Tornička bobija ( 1.272m.)

Off 83

Datum/Vreme
Datum - 09/09
06:00 - 22:00

Broj slobodnih mesta
0

Lokacija
Bobija

Kategorija


Akcija Tornička Bobija biće održana 09. septembra.2018.

Bobija je planina u Zapadnoj Srbiji u predelu pod nazivom Azbukovica nalazi se između desne obale Drine, Sokolskih planina, Jablanika, Medvednika i kanjona Trešnjice. Bobija je udaljena 140 kilometara od Mladenovca. Najviši vrh nosi naziv Tornička Bobija i visok je 1.272 metara. Bobiju krase četinarske i bukove šume, pašnjaci i proplanci. Bobija obiluje jakim i hladnim izvorima pijaće vode na velikim nadmorskim visinama, među kojima je najpoznatiji izvor „Dobra voda“. Preovlađuju bukove i antropogene četinarske šume. Lepotu ove planine čine i mnogobrojni vidikovci i kanjoni Trešnjice, Tribuće i Ljuboviđe. Bobija je stanište beloglavog supa- najveće ptice u Evropi.

Plan naše akcije:

Polazak ispred opštine u Mladenovcu u 06:00h

Start na stazu će biti iz sela Savković, obilazak Lučeve stene, najvišeg vrha – Torničke Bobije, jezera, Oštre stene, Dražinog vidikovca, Račićeve crkve brvnare, izvora Dobra voda, vidikovca Stojkovac, Šumske kuće, Opaljene stene i svraćanje na Valjevsko pivo u povratku.

Dužina staze 18 km.

Cena prevoza 1.300,00 din. Cena je rađena na osnovu 14 prijavljenih.

Prijavljivanje najkasnije do 31.08.2018. kod organizatora Snežane Manojlović na tel. 065 5510355 (SMS ili poziv posle 18h) ili na sastanku kluba svake srede od 20:00h, uz obaveznu akontaciju od 1.000,00 din.

Napomena: Organizator zadržava pravo izmene plana, odlaganja ili otkazivanja akcije u slučaju loših vremenskih uslova i napredviđenih okolnosti. Svi učesnici na akciju polaze dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti PSS-a. Poneti dovoljnu količinu hrane i vode, adekvatnu opremu i važeću planinarsku člansku karticu sa markicom za 2018.godinu.

Vidimo se na Bobiji.

Mala Sneža

ULOGUJTE SE

Prijavite se za E-mail vesti

Budite u kontaktu sa najnovijim dešavanjima u klubu. Najave akcija, bitna dešavanja, izveštaji sa održanih akcija na vašoj E-mail adresi