Izveštaj sa akcije – drugo kolo treking lige, Bešnjaja

15.Aprila 2017. učestvovali smo na takmičenju 2. kola treking lige Srbije.Takmičenje se odigralo na prelepoj Bešnjaji,planini u okolini Kragujevca. Nas devetoro okupili smo se oko 07:00 kod opštine i pošto smo se zasladili Brankovim medenjacima,vidno raspoloženi krenuli smo na put.

Na Bešnjaju(škola u selu Bukorovac stigli smo oko 8:30.Dogovor je bio da nas šestoro učestvujemo na takmičenju a trojica su išla na pešačku turu koju su vodili vodiči iz PEK Gora,Kragujevac.Što se tiče takmičara,četvorica su uspečno prešla veliku stazu i dvojica srednju.

Staze su bile:

Srednja staza 21,3 km sa 1070 m visinske razlike

Velika staza 32,2 km sa 1408 m visinske razlike

Na takmičenju je učestvovalo 218 takmičara.

Staze su bile tehnički nezahtevne,uglavnom su to bili uređeni šumski putevi(jedini detalj  koji bih izdvojio kao zahtevan je kanjon reke Vojlovice). Bile su vidno obeležene planinarskom markacijom,a tamo gde je nije bilo postavljeni su markeri u vidu crveno belih traka(i pored toga desilo se par ispadanja sa staze.Na svakih 6 km bili su postavljeni punktovi sa okrepom koje je bilo sasvim dovoljno.

Priroda kroz koju smo prošli na trci je prelepa,naročito kanjon Vojlovice.Jedino što možda nedostaje Bešnjaji je  po koji vidikovac… Opšti utisak svih nas je jako pozitivan…Prosto,niko nebi rekao da se u neposrednoj blizini Kragujevca nalazi takva priroda.

Rezultati koje smo postigli u ukupnom plasmanu su:

Panajotović Milan(velika staza) 25.mesto

Mihajlović Marko(velika staza)  64.mesto

Jovanović Dejan(velika staza)  65.mesto

Marković Branko(velika staza)  67.mesto

Gajić Ivan(srednja staza) 140 mesto

Milanović Robert(srednja staza) 164.mesto