Izveštaji

Izveštaj sa akcije – Greben planina (1338m.)

0 79
image_pdfimage_print

U subotu 5.5.2018  PK GREBEN u saradnji sa planinarskim klubom PRESLAP iz Niša izveo uspon na Greben planinu (1338m). Na ovu akciju smo krenuli u petak 4.5.18 u 17h. Zbog dalekog puta odlučili smo da jednu noć prespavamo u Niškoj Banji. U banju stižemo oko 20:30h. Subota 5.5.18. Maglovito jutro nije puno obećavalo. U 7:00h napuštamo smeštaj. Na izlazu iz Niške Banje čekamo naše drugare iz PRESLAPA. Posle dvočasovne  vožnje stižemo u manastir Presvete Bogorodice. U manastiru  pravimo pauzu  za prikupljanje i dolivanje  vode koje inače nema na stazi. Posle pauze krećemo ka selu Dragovita. Usput obilazimo kanjon Jerme. U selo stižemo oko 10:00h. Posle kraćeg obraćanja domaćina i grupnog fotografisanja krećemo na uspon. Staza u početku ide kroz šumu, da bi kasnuje izašla na greben a onda grebenom  sve do vrha. Na vrh Beženište (1338m)  izašli smo oko 13:00h. Povratak istom stazom. Dužina staze je 14 km.
Još jedan radostan dan u društvu pozitivnih ljudi:) U povratku  obilazimo manastir Poganovo i svraćamo u Pirot na ručak. U Mladenovac stižemo oko 22:00h.
Hvala drugarima iz PK JASENICE i PD BUKULJE, jer da nije njih, ova akcija se ne bi realizovala.

Related Posts

ULOGUJTE SE

Prijavite se za E-mail vesti

Budite u kontaktu sa najnovijim dešavanjima u klubu. Najave akcija, bitna dešavanja, izveštaji sa održanih akcija na vašoj E-mail adresi