Izveštaji

Izveštaj sa akcije – Maljen (Divčibare i Kraljev sto 1103m.)

0 44
image_pdfimage_print

U nedelju 22.04.2018 ,, PK GREBEN” u saradnji sa planinarskim klubom ,, ISKRA” je organizovao kružnu pešačku turu po Divčibarima.
Krenuli smo iz Mladenovca u 7:00h. Na Divčibare smo stigli u 10:00h. Posle kraćeg obraćanja domaćina i vđe akcije Duška Popovića krećemo na uspon. Plan je da se obiće 5 vhova. Dužina staze 14 km. Prvi vrh koji penjemo je Crni vrh (1098m.), zatim Velika Pleća (1037m.), Kraljev Sto(1103m.) koji je i  navišlji vrh Maljena, Straža (1061m.) i Golubac (1044m.).  Vreme je bilo idealno. Možda malo vruće za ovo doba godine ali to nas nije poremetilo da se opustimo i uživamo u čarima Maljena. U ovom delu Srbije priroda se nije štedela, podarila je ovom kraju sve, nepregledne zelene pašnake, raskošne četinarske i listopadne šume, prelepe pejzaže, krajolik od koga zastaje dah… Nakon 6 sati pešačenja završavamo našu turu u centru Divčibara, odakle smo i krenuli. Po završetku akcije odlučujemo da ostanemo još sat i po na planini i uživamo.
Ovim putem želim da se zahvalim svim učesnicima akcije. Našim dragim domaćinama i prijateljima iz  PK  ,,JASENICA”.
Vidimo se na sledećoj akciji.

Related Posts

ULOGUJTE SE

Prijavite se za E-mail vesti

Budite u kontaktu sa najnovijim dešavanjima u klubu. Najave akcija, bitna dešavanja, izveštaji sa održanih akcija na vašoj E-mail adresi