Izveštaji

Krilaš

0 17
Krilaš 09.02.2014
image_pdfimage_print

          Očekivali smo hladnoću, sneg do kolena i da se dobro oznojimo dok ga prtimo, ali priroda se poigrala sa nama i upriličila nam pravi prolećni dan. Krenuli smo iz Mladenovca put Homolja u 7h. Ovog puta smo do Vezičeva stigli preko Svilajnca. Posle pripreme na uspon smo krenuli u 9:30. Staza lagana, prolazi prvo kroz nisko rastinje a zatim kroz borovu šumu i tu nas sačeka intezivan miris borovine i huk vetra u krošnjama.
Ali taj vetar koji je duvao pravo u nas nam je omogućio da se neopaženi približimo na tridesetak metara od jelena i njegove košute i tako po prvi put ih ugledamo uživo u prirodi. Bili smo zaklonjeni od vetra do pred sam vrh gde nas je sačekao prilično snažan vetar koji nam nije dao da se zadržimo na samom vrhu. Spustili smo se dvadesetak metara niže i tu se malo okrepili posle jedinog nešto jačeg uspona na ovoj stazi. Sledilo je oko trista metara bodljikavog žbunja i trnja do kolskog puta koji nas je odveo do sela Šetonje, gde je i bio kraj planinarskog dela ove akcije. Nastavak je sledio u banji Ždrelo gde smo nakratk uživali u vodenim čarima. U Mladenovcu smo bili u 19:30h.

Umesto Suzane akciju organizovao Dejan.

Pogledajte slike sa ove akcije

Related Posts

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ULOGUJTE SE

Prijavite se za E-mail vesti

Budite u kontaktu sa najnovijim dešavanjima u klubu. Najave akcija, bitna dešavanja, izveštaji sa održanih akcija na vašoj E-mail adresi