Vesti

PK Greben na najvišem vrhu Nemačke

0 155
image_pdfimage_print

Tročlana ekipa PK Greben (Miroslav Čolić, Nikola Leskovac i Dragan Delić) 26.7.2018. popela je Cugšpice (Zugspitze) 2962m, najviši vrh Nemačke. Uspon je izvršen sa austrijske strane, Ehrwald-Zugspitze feratom. Cugšpice je planina na austrijsko – nemačkoj granici u čijem podnožju se nalazi Garmiš Partenkirhen, gradić koji je najčuveniji zimski turistički centar Nemačke. Postoji pet ruta do vrha, od kojih su tri srednje težine, i dve teške. Na rutama su brojni planinarski domovi. Kuriozitet ove planine je da se do vrha može doći i žičarama sa tri strane što brojnim planinarima omogućava da se posle uspona na vrh do podnožja vrate lako.

Naši planinari su odabrali jednu od težih staza za uspon, prelepu Ehrwald-Zugspitze feratu. Staza je dužine 8km. sa savladavanjem 1750m. visinske razlike, od čega je 500m. via ferate. Ferata težine A/B spada u  lakše i potpuno je bezbedna. Počinje na visini od oko 2100m. podeljena je u pet etapa i završava na vrhu planine. Za uspon im je bilo potrebno 6h.

Related Posts

ULOGUJTE SE

Prijavite se za E-mail vesti

Budite u kontaktu sa najnovijim dešavanjima u klubu. Najave akcija, bitna dešavanja, izveštaji sa održanih akcija na vašoj E-mail adresi