Izveštaji

Prva Orijentiring Akcija PK Grebena

0 38
Orijentiring
image_pdfimage_print

Izveštaj Male Orijentirke

ŠETANJE PO PLANINI KOSMAJ

                                      Mamina i tatina koleginica sa posla Jelena je pozvala mene u šetnju po obližnjoj planini koja se zove Kosmaj. Sastali smo se u centru grada na dogovorenom mestu. Još od ranog jutra se videlo da je dan izvanredan za šetnju. U početku su nam članovi planinarskog društva Greben održali malo predavanje o snalaženju u prirodi i orijentaciji u prostoru. Vođa grupe pokazao nam je kako se pomoću karte i kompasa orijentisati u prirodi.
Posle predavanja otišli smo na Kosmaj kolima. U mojoj grupi je bilo pet dečaka i ja. Dobili smo zadatak da u šumi krećući se po stazama nađemo prizme koje su u obliku trougla i ima više boja. Dok smo se šetali predviđenim stazama uživali smo u hladovini visokih stabala čije su grane puštale tek po nek zrak toplog sunca. Šetajući, a ponekad i trčećim korakom išli smo sve bliže zadatom cilju. Svaka nova pronađena prizma značila je da smo sve bliže cilju. U toku šetnje po prelepim predelima Kosmaja javio se neki takmičarski duh koji nam je dao snage i volje da budemo prvi na cilju.
Kada smo se okupili, pohvaljeni smo smo za najbolju ekipu. Pravi Grebenčići. Kao nagradu dobili smo kartu Avale, po kojoj možemo da se snalazimo po toj planini.
Ovu šetnju i druženje ću pamtiti kao veoma lep i zanimljiv događaj.

Anđela Ristić
OŠ Kosta Đukić V/2
Mladenovac

 

 

Related Posts

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ULOGUJTE SE

Prijavite se za E-mail vesti

Budite u kontaktu sa najnovijim dešavanjima u klubu. Najave akcija, bitna dešavanja, izveštaji sa održanih akcija na vašoj E-mail adresi