Jablanik i Medvednik

Osnovni Podaci

 • Datum14.03.2021.
 • KategorijaPlaninarenje
 • Najvisi Vrh1275 metara
 • Duzina Staze21 km
 • Troskovi 1400 din (okvirno)
 • Organizator

  Bujagić Aleksandar628981690

  Plan Akcije

  JABLANIK I MEDVEDNIK 14.03.2021 - Jablanik je planina u zapadnoj Srbiji, u grupi Valjevskih planina. Najviši vrh je Jablanik sa 1275 m. Izgrađena je pretežno od dijabaz-rožanaca, delom od sepentina a najviši delovi građeni su od trijaskih krečnjaka. - Medvednik(1244 m) je jedna od pet planina u sklopu Valjevskih planina. Kažu da je Medvednik dobio takvo ime jer, kada se gleda iz daljine, liči na medveda koji spava!

  PROGRAM AKCIJE: nedelja,14.mart - polazak u 6:00 h ispred opštine Mladenovac - dolazak na prevoj Debelo brdo i polazak na pešačenje - sa Debelog brda staza vodi pored planinarskog doma i dalje makadamom i šumskim putem prema Jablaniku - pauza za odmor i okrepljenje po dolasku na vrh Jablanika(1275 m) - posle odmora nastavak pešačenja prema vrhu Medvednik(1244 m) - od vrha Medvednik nastavljamo do vidikovca Vojnova stena sa koga se pruža lep pogled na planinu Bobiju - sa Medvednika se spuštamo prema planinarskom domu "Krušik" i dalje do sela Mijači, gde završavamo pešačenje - ukupna dužina staze je oko 21 km, a ukupan uspon oko 550 m OPREMA: standardna planinarska oprema za uslove u planini u ovo doba godine VODA I HRANA: iz ranca TROŠKOVI: 1400 din (akontacija za akciju je 1000 din i plaća se prilikom prijave), ostatak na dan polaska. Rok za prijavu 3.3.2021

  INFORMACIJE I PRIJAVE: telefonom na broj 062/8981690 Bujagić Aleksandar


  VAŽNA NAPOMENA: svaki učesnik akcije učestvuje na sopstvenu odgovornost; od svih učesnika akcije očekuje se dobra psihovizička pripremljenost i planinarsko iskustvo; organizator akcije zadržava pravo izmene programa u slučaju ne predviđenih okolnosti; u slučaju odustajanja potrebno je naći zamenu jer novac ne može biti vraćen ili iskorišćen za drugu akciju; obavezno poneti planinarsku karticu sa plaćenom članarinom za tekuću godinu. Svi su u obavezi da se pridržavaju propisanih mera u borbi protiv Covid-19 od strane nadležnih organa. Maske u prevozu su obavezne!

  nazad na najave