JESENJI USPON NA SOKOLOV KAMEN I TREM

Osnovni Podaci

 • Datum26.11.2023.
 • KategorijaPlaninarenje
 • Najvisi Vrh1810 metara
 • Duzina Staze18 km
 • Troskovi 2300 din (okvirno)
 • Organizator

  Sasa Dobric649503030

  Plan Akcije

  JESENJI USPON NA SOKOLOV KAMEN I TREM 26. novembar 2023. (nedelja)

  Poštovani planinari, ljubitelji prirode i ostali koji neguju zdrav način života, PK „Greben“ organizuje odlazak na planinarsku akciju: „JESENJI USPON NA SOKOLOV KAMEN I TREM“.

  POLAZAK: 26.11.2023. (nedelja) u 05.00h sa parkinga ispred SO Mladenovac.

  MARŠRUTA: Mladenovac – Velika Plana – Bojanine vode – Mladenovac.

  OPIS STAZE: Start staze je sa parkinga kod planinarskog doma na Bojaninim vodama. Odmah na startu je izvor, dalje na ruti nema izvora pijaće vode. Ovo je najkraća varijanta uspona koji od doma direktno vodi ka grebenu između vrhova Mosor i Sokolov kamen. Nakon dolaska na greben krećemo prema vrhu. Nakon dolaska na vrh Sokolov kamen (1523mnv) pravimo malu pauzu nakon čega krećemo prema Devojačkom grobu i dalje prema vrhu Trem (1810mnv). Na Tremu pravimo malu pauzu i vraćamo se prema Devojačkom grobu i Bojaninim vodama. ČEONE LAMPE SU OBAVEZNE jer će nas sigurno uhvatiti mrak prilikom silaska.

  Ukupna visinska razlika u usponu je oko 1100mnv, i isto toliko u silasku, a ukupna dužina staze oko 18 km.

  Staza je izuzetno zahtevna jer penjemo dva vrha u istom danu, potrebna je dobra kondicija, kao i posebna pažnja prilikom kretanja grebenom.

  Osim dobre fizičke spreme, potrebno je da ponesete hranu, vodu, rezervnu majicu, udobnu obuću, peškir, jaknu, kabanicu u slučaju kiše, štapove, čeone lampe su obavezne.

  NAPOMENA: Neophodna planinarska oprema za visokogorske uspone u zimskim uslovima.

  CENA: okvirno 2.300,00 din (na bazi prijavljenih 21 učesnika).

  PRIJAVE: Najkasnije do 22.11.2023., isključivo sa uplatom akontacije od 2000 dinara. Prijave se mogu izvršiti kod vodiča/organizatora ili u prostorijama kluba u sredu od 20,00 – 21,00h, broj mesta je ograničen. U slučaju otkazivanja potrebno je naći zamenu u suprotnom akontacija neće biti vraćena.

  Vođa akcije: Saša Dobrić (064/950-30-30)

  Na ovu akciju mogu krenuti samo fizički spremni planinari. Svi učesnici idu na sopstvenu odgovornost, uz strogo pridržavanje uputstava vođe akcije.

  Svaki učesnik obavezan je da ponese overenu zdravstvenu knjižicu, važeća lična dokumenta i planinarsku knjižicu sa plaćenom članarinom za 2023. godinu.

  Organizator/vodič zadržava pravo izmene satnice ili programa u slučaju nepredviđenih okolnosti.

  nazad na najave