Šar planina- Ljuboten

Osnovni Podaci

 • Datum30.04.2022.
 • KategorijaPlaninarenje
 • Najvisi Vrh2498 metara
 • Troskovi 7400 din (okvirno)
 • Organizator

  Branko Marković641983719

  Plan Akcije

  PK "Greben" organizuje prvomajski uspon na jedan od najlepših vrhova Šar planine- Ljuboten (2498 mnv).

  Plan akcije:

  Subota, 30.04.: Polazak ispred opštine Mladenovac u 8h. Vožnja uz usputne pauze do Starog Sela (Severna Makedonija), odakle nas očekuje pešačenje od 6-7 km do Vile Ljuboten. Smeštaj i noćenje.

  Nedelja, 01.05.: Ustajanje oko 6h, doručak, priprema i polazak na uspon na Ljuboten. Posle uspona povratak u vilu. Noćenje.

  Ponedeljak, 02.05.: Silazak iz vile do prevoza i polazak ka Mladenovcu, gde stižemo u kasnim večernjim časovima.

  Okvirni troškovi akcije na bazi 16 učesnika: 5000 troškovi prevoza + 20e troškovi smeštaja. Konačni troškovi zavisiće od broja prijavljenih.

  Napomene:

  Učesnici ove akcije mogu biti samo članovi u dobroj psihofizičkoj kondiciji. Akcija nije pogodna za početnike. Učesnici polaze na sopstvenu odgovornost i dužni su da se pridržavaju Pravilnika o bezbednom izvođenju planinarskih akcija PSS. Organizator zadržava pravo izmene plana i programa akcije u slučaju nepredviđenih okolnosti.

  Oprema:

  Neophodna je zimska oprema za visokogorske akcije. Hrana iz ranca. Po želji postoji mogućnost ishrane u vili što spada u individualne troškove učesnika i ne ulazi u cenu akcije.

  Prijava:

  Radi blagovremene organizacije i za sve informacije javiti se što pre organizatoru akcije Branku Markoviću (0641983719- poziv ili na sastancima kluba sredom od 20h).

  nazad na najave