Triglav 2021

Osnovni Podaci

 • Datum21.07.2021.
 • KategorijaPlaninarenje
 • Troskovi 14000 din (okvirno)
 • Organizator

  Rade Vićentijević63318871

  Plan Akcije

  22-25. jul 2021.

  Triglav je najviši vrh Julijskih alpa, visok 2.864 m, srednji je deo Triglavskog nacionalnog parka, a ujedno i najviši vrh Slovenije. Ime je, najverovatnije, dobio po staroslovenskom paganskom božanstvu. Triglav je i simbol Slovenije i nalazi se na slovenačkom grbu i zastavi. Na Triglav se prvi popeo Žiga Zois 26. avgusta 1778. godine. S Triglavom je takođe tesno povezana i legenda o kozorogu sa imenom Zlatorog.

  Plan akcije:

  Četvrtak, 22. jul u 20.00 : polazak ispred opštine Mladenovac Petak, 23. jul: Dolazak do Rudnog polja u ranim jutarnjim satima, prepakivanje i polazak na stazu. Uspon preko Vodnikovog doma preko Veleg polja do Planike. Smeštaj u domu, noćenje. Subota, 24.jul: Ustajanje u 5.00, polazak na stazu u 6.00. Uspon preko Malog Triglava do najvišeg vrha Slovenije i Julijskigh alpa, Triglava (2.864m). Uspon traje oko 1:30 minuta. Silazak preko malog Triglava do doma Planika. Posle kraćeg odmora polazak ka Sedam triglavskih jezera. Nedelja, 25. jul: Ustajanje u 6.00 i polazak ka Bohinju ( Koča pri Savici). Oko 10.00 polazak za Srbiju. Usput svraćamo na Bledsko jezero gde pravimo pauzu od oko dva sata. Dolazak u Srbiju oko 24.00 sata.

  OKVIRNI TROŠKOVI : orijentaciono oko 120 evra u zavisnosti od broja učesnika, vrste prevoza i popusta u domovima na Triglavu. U cenu uračunato: prevoz, dva noćenja, troškovi organizacije. U cenu nije uračunato putno zdravstveno osiguranje (od 400 ,00 do 800,00 dinara u zavisnosti od vrste rizika na koji se osiguravate, covid, sportski, …) i troškovi lične prirode (hrana, piće, ...)

  NAPOMENA: Organizator zadržava pravo izmene plana, odlaganja ili otkazivanja akcije u slučaju loših vremenskih prilika i nepredviđenih okolnosti. Svi učesnici treba da su dobrog zdravlja, da budu psihofizički spremni na promenu i improvizaciju na terenu. Svi planinari na akciju polaze dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti PSS-a. Svi su u obavezi da se pridržavaju važećih mera u borbi protiv epidemije Covid-19 koje su propisala nadležna tela za države u kojima boravimo. NEOPHODNO JE PONETI POTVRDU O VAKCINACIJI ILI VAŽEĆI NEGATIVAN PCR TEST, ILI U TOM MOMENTU NEOPHODNU DOKUMENTACIJU ZA ULAZAK U HRVATSKU/SLOVENIJU VEZANO ZA COVID-19!

  PRIJAVE I OBAVEŠTENJA: kod organizatora (Rade Vićentijević 063318871) ili na sastancima Kluba sredom, najkasnije do srede 07. jula uz akontaciju od 50 evra. U slučaju odustajanja naći zamenu ili se akontacija ne vraća. POTREBNA DOKUMENTACIJA: Važeći pasoš, planinarska kartica sa markicom za 2021. godinu. OPREMA: Šlem, pojas, prusik, tri karabinera, čeona lampa, odeća i obuća prilagođena visokogorskoj akciji.

  nazad na najave